DAAD RISE Germany 2019 – Die neue Einwerbungsrunde beginnt am 1. September 2018

Quelle: DAAD Homepage / Logo des Programmes

For English version please scroll down

RISE Germany 2019 – Research Internships in Science and Engineering
Forschungspraktikanten aus Nordamerika, Großbritannien und Irland für Doktorandinnen und Doktoranden in Deutschland

Sie promovieren und möchten eine/n Praktikantin/en aus Nordamerika, Großbritannien oder Irland als Unterstützung für Ihre experimentellen Arbeiten gewinnen? Bieten Sie ein Praktikum im Rahmen Ihrer Doktorarbeit an.

RISE Germany vermittelt Bachelorstudierende von nordamerikanischen, britischen und irischen Hochschulen für einen Forschungsaufenthalt an deutschen Hochschulen oder außeruniversitären Forschungseinrichtungen. Der DAAD unterstützt die in den Sommermonaten stattfindenden Forschungspraktika mit Stipendien, finanziert durch Mittel des Auswärtigen Amts und durch institutionelle Kooperationen. Jährlich werden 300 Praktika vermittelt.

Die Forschungspraktikanten erhalten ein monatliches Stipendium, Versicherungsleistungen und werden zu einem dreitägigen RISE Treffen in Heidelberg eingeladen.

Antragsstellung Doktorandinnen/en: 1. September – 15. Oktober 2018 (online) -> https://www.daad.de/rise/de/rise-germany/praktikum-anbieten/

Alle Informationen und die Bewerbungsunterlagen sind so aufbereitet, dass Sie sie online in der RISE Germany Datenbank abrufen können.

Seit 2005 sind mit dem RISE Germany Programm 4.000 nordamerikanische und britische Studierende nach Deutschland gekommen! Seit 2018 können sich nun auch irische Bachelorstudenten bewerben.

Für Rückfragen zum RISE Germany Programm steht Frau Daniela Wiesen sehr gerne zur Verfügung.

Kontakt:
Daniela Wiesen
Tel. 0228/ 882- 425

Email: rise-germany@daad.de

RISE_Germany_Flyer ; Info_RISE_Germany 2019_Anbieter

———————————————————————

Are you doing your doctorate and would like to recruit an research trainee from North America, Great Britain or Ireland as support for your experimental work? Offer an internship as part of your doctoral thesis.

RISE Germany places Bachelor students from North American, British and Irish universities for a research stay at German universities or non-university research institutions. The DAAD supports the research internships taking place in the summer months with scholarships, financed by funds from the Federal Foreign Office and through institutional cooperation. 300 internships are arranged annually.

Research trainees receive a monthly scholarship, insurance benefits and are invited to a three-day RISE meeting in Heidelberg.

Application for doctoral candidates: September 1 – October 15, 2018 (online) -> https://www.daad.de/rise/de/rise-germany/praktikum-anbieten/

All information and application documents are prepared in such a way that you can call them up online in the RISE Germany database.

Since 2005 4,000 North American and British students have come to Germany with the RISE Germany programme! Irish Bachelor students have also been able to apply since 2018.

If you have any questions about the RISE Germany program, please do not hesitate to contact Daniela Wiesen. Contact data, see below.